חרמות והתעללות חברתית הם תופעות מדאיגות המשפיעות באופן שלילי על הבריאות הנפשית והפיזית של הקורבנות. מאמר זה סוקר מחקרים עכשוויים המדגימים את הנזקים המשמעותיים שנגרמים מהחרם.
מחקרים רבים מצביעים על ההשפעות הקשות של חרמות על הקורבנות. לדוגמה, מחקר שבחן את ההשפעה של החרם על בריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער מצא כי חרם משפיע באופן ישיר על רמות הדיכאון והחרדה, ומגביר את הסיכון למחשבות אובדניות והתנהגות אובדנית (Man et al., 2022).
ההשפעות של חרמות נמשכות גם לטווח הארוך. מחקר שנערך על ידי Koeppel & Bouffard (2012) מצא כי הקורבנות סובלים מבעיות נפשיות ופיזיות גם שנים לאחר האירועים, כולל פגיעות בתפקוד החברתי ובבריאות הכללית (Koeppel & Bouffard, 2012).
מעבר לנזקים האישיים, חרמות משפיעים גם על החברה בכללותה. מחקר מטה-אנליזה מצא כי חרמות גורמים לעלייה במצבי חרדה ודיכאון בקרב תלמידים, מה שמשפיע על הישגיהם הלימודיים ויכולתם להתפתח חברתית (Schoeler et al., 2018).
מחקרים מציעים כי תוכניות חינוכיות ואסטרטגיות מניעה יכולות לסייע בצמצום התופעה ובהפחתת הנזקים הנגרמים ממנה. לדוגמה, מחקר שנערך על ידי Bettencourt et al. (2023) ממליץ על תוכניות התערבות הממוקדות בפיתוח כישורים חברתיים וחיזוק החוסן הנפשי בקרב תלמידים (Bettencourt et al., 2023).
חרמות הם תופעה מזיקה בעלת השפעות נרחבות על הבריאות הנפשית והפיזית של הקורבנות, וכן על החברה בכללותה. באמצעות הבנת הנזקים וההשפעות של החרם, ניתן לפתח תוכניות מניעה והתערבות שיסייעו בצמצום התופעה ובשיפור הבריאות הכללית של התלמידים.